Contact
Voor meer informatie over onze sponsorprojecten en de mogelijkheden van sponsoring.
Stuur email naar:
l.cools@zuyderland.nl
Of bel naar:
06-12449777
06-12449777Zuyderland is geen sponsor, maar wel sponsorobject
Zuyderland is een publieke maatschappelijke organisatie die zelf niet sponsort, maar wel gesponsord wordt. In enkele gevallen wordt er door Zuyderland gesponsord in natura (zoals medisch advies of inzet van professionals) maar uitsluitend als dit past binnen de bedrijfsvoering en maatschappelijke context van de organisatie.
Zuyderland is wel altijd op zoek naar financiële middelen om projecten die de verbetering van de patiëntenzorg ten goede komen of het verblijf in het ziekenhuis of de zorgcentra veraangenamen, te realiseren.
Actuele projecten
Hieronder vindt u de actuele sponsorprojecten terug.
Hospice Daniken in Geleen biedt ruimte aan 7 cliënten met een levensverwachting van minder dan drie maanden. Het hospice richt zich voornamelijk op palliatieve zorg, wat betekent dat ze zich concentreren op het verlichten van de fysieke, psychische, sociale en spirituele dimensie van lijden.
Graag willen we in het midden van de tuin van hospice Daniken een windornament plaatsen. Het windornament zal vanuit iedere cliëntenkamer van het hospice goed zichtbaar zijn.
Rondom het windornament zal een diversiteit aan planten geplaatst worden. De planten hebben ieder hun eigen bloeiperiode, zodat er het gehele jaar bloemen in bloei staan.
Tussen de beplanting zal een rivier nagebootst worden met blauwe glasblokken die ogen als rivierwater. Kijkend naar het windornament kan iedere cliënt er zijn eigen gedachten bij vormen. Het biedt enerzijds rust en geeft anderzijds kracht door het aanzetten tot overdenken van het leven dat immers – net als de wind – altijd in beweging is.
Binnen de Generalistische Basis Geestelijke Gezondheidszorg (Basis GGZ) van ZuyderlandMedisch Centrum, locatie Sittard-Geleen wordt ambulante zorg en therapie aan cliënten geboden met niet al te ernstige en complexe psychische problemen. Het hoofddoel is hen te behandelen zonder dat ze opgenomen hoeven te worden in het ziekenhuis.
Wetenschappelijk onderzoek heeft herhaaldelijk aangetoond dat de fysieke omgeving een belangrijke rol kan spelen bij het herstel van de cliënt. Groene omgevingen werkenbijvoorbeeld stress verlagend en hebben een positief effect op de stemming en het welzijn van mensen. Daarom hebben we het project ‘Groene GGZ voor Zuyderland Medisch Centrum’ opgezet.
Met dit project willen we de spreekkamers op onze GGZ-afdeling transformeren in groene en rustgevende ruimtes die een positieve invloed hebben op onze cliënten. We willen één wand van elke spreekkamer/behandelkamer voorzien van prachtige natuurtaferelen. Denk aan afbeeldingen van weelderige tropische oerwouden, adembenemende groene heuvellandschappen in Zuid-Limburg of serene subtropische landschappen met palmbomen. Het aanschouwen van deze natuurlijke landschappen kan gevoelens van vreugde en verwondering oproepen, waardoor negatieve gedachten en emoties verminderen en een gevoel van hoop en optimisme wordt gestimuleerd.
Voor vrouwen en hun gezin, die complicaties ervaren tijdens de zwangerschap of voor vrouwen met gynaecologische klachten, kan het spannend zijn om naar het ziekenhuis te moeten gaan. Ze willen zich welkom en gerustgesteld voelen en warmte ervaren van de omgeving en de hulpverleners.
Bij deze gemoedstoestand hoort geen klinische omgeving, maar een mooie plek die deze emoties omarmt en uitstraalt.
In de verbindingsruimten vanaf de polikliniek Gynaecologie naar het Geboortecentrum willen we fotokunstwerken van bekend Belgisch fotografe en TV-persoonlijkheid Lieve Blancquaertplaatsen.
De kunstwerken nemen je via verschillende culturen de hele wereld over. De gang van de polikliniek naar het Geboortecentrum zal in het teken staan van fotokunstwerken van gezinnen met pasgeboren baby’s, de polikliniek van de gynaecologie in het teken van jong en oud en de gang Verloskunde in het Geboortecentrum in het teken van geboorte. De fotokunstwerken nemen je mee als een reis door het leven. De verbindingsruimten zijn overal toegankelijk voor de (zwangere) vrouwen, hun partner en kinderen. Andere delen van de verbindingsruimten zijn ook toegankelijk voor overige familieleden, vrienden en kennissen van de vrouwen. De fotokunstwerken zullen dan ook voor een heel breed publiek toegankelijk zijn.
Gerealiseerde projecten
Onderstaand treft u een selectie aan van onze gerealiseerde projecten, dit om u een indruk te geven waar sponsorgelden aan zijn besteed.
In het centrum van Sittard bevindt zich woonzorgcomplex Hof van Serviam. Het ouderencomplex telt 114 appartementen voor mensen met somatische aandoeningen en 30 woningen voor mensen met dementie. Door de ligging van het complex in het centrum van Sittard kunnen de ouderen onderdeel uit blijven maken van de maatschappij en feeling blijven houden met alle activiteiten die in de binnenstad worden georganiseerd. Dit maakt wonen in Hof van Serviam extra aantrekkelijk.
In het woonzorgcomplex willen we zelf ook passende faciliteiten kunnen bieden voor onze bewoners. Om dit te realiseren zijn onder andere degemakkelijk te bereiken buitenruimtes waar beide gebouwen over beschikken, ingericht als belevingstuin/bezinningstuin. Door de omsloten ligging van de tuinen kunnen de bewoners op een veilige en geborgen manier op ieder gewenst moment, gebruikmaken van de tuinen.
De inrichting van de tuinen sluit aan op de mogelijkheden, gevoelens en behoeften van de verschillende gebruikers ervan om te ervaren, te ontspannen, tot rust te komen, te ontmoeten of met anderen samen te zijn. De buitenruimtes zijn ingericht met gezellige zitjes en een variatie aan bomen, struiken, kruiden en bloemen in allerlei kleuren.
Stichting Eline Foundation heeft een schenking gedaan van 7.150 euro aan de kinderafdeling van Zuyderland voor de aanschaf van een Qwiek Up.
De Eline Foundation stelt zich ten doel het leven te verbeteren van chronisch zieke kinderen, kinderen met een handicap, kinderen met kanker en kinderen met brandwonden. Zij doen dit in de vorm van financiële ondersteuning bij het voorzien in duurzame oplossingen om te kunnen beleven, bewegen en sporten.
De Qwiek Up is een projector die ingezet kan worden voor de kinderen in het ziekenhuis. Via het inpluggen van een USB-stick kan een scala aan beelden voorzien van geluid geprojecteerd worden op de muur of het plafond. Zo waant de patiënt zich bijvoorbeeld op een boerderijtussen de dieren of bij een concert van hun favoriete band. De Qwiek Up biedt afleiding bij een vervelende, nare of pijnlijke behandeling.
Zuyderland is de Eline Foundation zeer dankbaar voor hun gulle gift.
Voor een kind is een opname in het ziekenhuis vaak een ingrijpende gebeurtenis. Het brengt heftige emoties met zich mee. Weg van huis, veel nieuwe indrukken in een onbekende omgeving en niet weten wat er gaat gebeuren. Dit kan voor de nodige onrust en spanning zorgen. De fysieke omgeving van de kinderafdeling levert een belangrijke bijdrage aan het creëren van een veilig en ontspannen gevoel. Een speelhoek, kleurige muurschilderingen en LED-plafonds met afbeeldingen van wolkenluchten en bomen waren al aanwezig op de afdeling Kindergeneeskunde om bij te dragen aan een aangenamer verblijf.
Recentelijk is een snoezelruimte gerealiseerd op de afdeling. In de snoezelruimte zijn voorwerpen, beelden, kleuren, geuren en geluiden aanwezig die de zintuigen op een aangename manier prikkelen. Hierdoor wordt ontspanning en contact met de kinderen gestimuleerd. De snoezelruimte biedt kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar, samen met hun ouders of verzorgers, de mogelijkheid om even ‘weg’ te kunnen zijn van de realiteit van het ziek zijn en zich als gezin voor een moment terug te trekken uit de ziekenhuisomgeving. Het is prettig om na soms nare, pijnlijke of angstige dagen iets rustgevends, veiligs en positiefs te kunnen doen.
De realisatie van de snoezelruimte is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van Stichting DaDa. Zuyderland wil Stichting DaDa heel hartelijk danken voor hun financiële bijdrage.
Bewegen heeft een positief effect op de gezondheid van mensen en dat geldt zeer zeker ook voor nierpatiënten. Vaak hebben zij echter niet de energie om op dagen, dat zij niet naar het ziekenhuis hoeven om te dialyseren, aan lichamelijke beweging te doen. Om de nierpatiënten de mogelijkheid te bieden hun conditie op peil te houden of te verbeteren, was het de wens van de Dialyse afdeling van Zuyderland een Fietslabyrint aan te schaffen.
Een Fietslabyrint bestaat uit een fiets (hometrainer), een Tv-scherm en een computer met meer dan 500 interactieve fietsroutes. Gebruikers kunnen een keuze maken voor een fietsroute door hun geliefde stad, de vrije natuur, langs het strand of in de bergen. De fietsroute wordt geprojecteerd op het Tv-scherm en al trappend beweeg je zelf door het landschap.
Een subsidie van het Dr. C.J. Vaillantfonds heeft het mogelijk gemaakt het project te kunnen realiseren. Zuyderland wil het Vaillantfonds dan ook heel hartelijk danken voor hun financiële bijdrage. Met de inzet van de Fietslabyrinten kan het dialyseren in het ziekenhuis gecombineerd worden met de benodigde wekelijkse lichaamsbeweging.
Contact
Voor meer informatie over onze sponsorprojecten en de mogelijkheden van sponsoring.
Stuur email naar:
l.cools@zuyderland.nl
Of bel naar:
06-12449777
06-12449777